2021-12-24 07:48:01• hírek • MTI

Naponta több mint 8000 rendőr teljesít szolgálatot a karácsonyi hétvégén

Naponta átlagban több mint 8000 rendőr fog szolgálatot teljesíteni ezen a hétvégén a belügyminisztérium más rendvédelmi szerveivel együtt - közölte csütörtökön a tárca szóvivője.

Monica Dajbog tájékoztatása szerint rendőrökből, csendőrökből, helyi rendőrökből, tűzoltókból és az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság képviselőiből álló járőrcsapatok bevásárlóközpontokban, piacokon, tömegközlekedési eszközökön és vendéglői teraszokon ellenőrzik majd a járványvédelmi szabályok betartását.


A közúti forgalmat közlekedési rendőrök fogják felügyelni, többek között a légirendészeti felügyelőség helikoptereinek a segítségével. A hatóságok fokozott figyelemmel ellenőrzik majd az élelmiszerek kereskedelni forgalmazására vonatkozó előírásokat - számolt be a szóvivő.


Monica Dajbog elmondta, hogy a pirotechnikai eszközök forgalmazói is ellenőrzésekre számíthatnak. Emlékeztetett arra, hogy az eszközök illegális birtoklását a törvény bünteti. A vonattal utazóknak arra hívta fel a figyelmét a szóvivő, hogy állomásokon óvakodjanak a zsebtolvajoktól, a gépkocsivezetőknek meg arra, hogy a téli gumi használata kötelező a havas, jeges utakon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: